Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009
Που πήγαν τα 28 δίς για την στήριξη της αγοράς; Ποιες ήταν τελικά οι κινήσεις της κυβέρνησης για την έξοδο απο την κρίση; Οι ακάλυπτες επιταγές ολοένα και πληθαίνουν, οι έμποροι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων, ακούμε σε συζητήσεις με τους επιχειρηματίες πως ο τζίρος έχει μειωθεί στο μισό απο ότι πέρυσι και τα έξοδα έχουν αυξηθεί. Διαβάζουμε στις εφημερίδες πως πολλές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες δεν θα αντέξουν και θα κλείσουν μέσα στο 2010 αν δεν γίνει κάτι σύντομα για να τονωθεί η αγορά.

Πως φτάσαμε ως εκεί; Φταίει μόνο η παγκόσμια οικονομική κρίση; Απο την πλευρά της κυβέρνησης δεν έγινε τίποτα το οποίο θα μπορούσε να δώσει λίγο αέρα για να κινηθούν οι επιχειρηματίες, απεναντίας εφάρμοσε μια συντηρητική πολιτική που σαν αποτέλεσμα είχε ολα τα παραπάνω. Όταν το "χρήμα" δεν κινείται στην αγορά, δηλαδή όταν δεν υπάρχει ρευστό, παγώνουν όλα.

Τελικά αυτό λέγεται απάθεια ή στρατηγική της κυβέρνησης Καραμανλή; Τι μπορεί να γίνει; Χρησιμοποιώ μια φράση του πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης Ρούλη Κοκελίδη "Η μόνη διέξοδος στα αδιέξοδα της δεξιάς διακυβέρνησης είναι το συντομότερο δυνατό εκλογές για να μιλήσει ο ελληνικός λαός"
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This