Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 18 Ιουλίου 2009
Απο τη μία το υπουργείο παιδείας προωθεί τα μεταλλαγμένα τρόφιμα (!!!!) και απο την άλλη η Greenpeace παρουσιάζει το νέο οδηγό Καταναλωτών για τα Μεταλλαγμένα, ο οποίος έχει πλέον περισσότερα κριτήρια αξιολόγησης και πιο λεπτομερές σύστημα βαθμολόγησης.

Και όμως είναι αλήθεια, απο το 2007 στο μάθημα της βιολογίας της Γ' γυμνασίου διδάσκεται οτι οι μεταλλαγμένες ντομάτες είναι όμορφες στην όψη, πιο ανθεκτικές στα παράσιτα, πιο φθηνές για την τσέπη του καταναλωτή. Επίσης στο μάθημα αναφέρει «όταν καλλιεργούμε τέτοια φυτά, δεν χρειάζεται να κάνουμε χρήση παρασιτοκτόνων. Η σοδειά μας δεν κινδυνεύει, το κόστος παραγωγής μειώνεται και το προϊόν φτάνει στον καταναλωτή σε χαμηλότερη τιμή»... Παρ' όλες τις αντιδράσεις των καταναλωτικών ενώσεων στο Υπουργείο Παιδείας δεν ίδρωσε κανένα αυτί. Συνεχίζετε η ίδια τακτική υπέρ των μεταλλαγμένων !!! Συγκεκριμένα στη σελίδα 124 του βιβλίου δείχνει έξι ολοστρόγγυλες, καθαρές, γυαλιστερές ντομάτες. Στη δεύτερη φωτογραφία, ντομάτες αλλοιωμένες με τα πρώτα σημάδια της μούχλας στο φλοιό τους. Η λεζάντα: «ντομάτες γενετικά τροποποιημένες… και μη»!!!

Αν είναι δυνατόν να γίνεται τέτοια προώθηση απο το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας για τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Οι δηλώσεις του Σπύρου Καχριμάνη, πρόεδρου Ελληνικού κέντρου αγροτικής επιχειρηματικότητας, επικεντρώνονται σε δύο κυρίως σημεία: Το πρώτο, είναι ποιος θα ελέγχει τις πατέντες και αν το γενετικό υλικό θα εξακολουθήσει να είναι ένα ελεύθερο αγαθό και το δεύτερο ζήτημα, είναι αυτή καθαυτή η αξία και η ασφάλεια των γενετικών τροποποιημένων οργανισμών, πόσο δηλαδή είναι ασφαλές για την υγεία των καταναλωτών αυτά τα προϊόντα.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να ξαναδεί το συγκεκριμένο ζήτημα και να ακούσει τις καταναλωτικές οργανώσεις και να αλλάξει τα βιβλία της βιολογίας. Δεν παίζουμε με το μέλλον των παιδιών μας!!!


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This