Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009
Όπως ήταν αναμενόμενο ο Πολωνός Τζέρζι Μπούζεκ εξελέγη νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 555 ψήφους (86,18%) έναντι 89 ψήφων που πήρε η Σουηδή Έβα-Μπριτ Σβένσον,η θητεία λήγει τον Ιανουάριο του 2012.

Όπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος τον προσεχή Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας του δίνοντας έμφαση σε μέτρα για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1940 στο Śmiłowice (Σιλεσία) στην Πολωνία. Διετέλεσε Πρωθυπουργός της Πολωνίας και μέλος του Πολωνικού Κοινοβουλίου (Sejm) κατά τα έτη 1997-2001. Οδήγησε την Πολωνία στις δομές του ΝΑΤΟ το 1999, ενώ το 1998 ξεκίνησε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών Ενέργειας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Σιλεσίας. Συνέταξε περίπου 200 ερευνητικές εργασίες και δίδαξε στα Τεχνικά Πανεπιστήμια της Σιλεσίας και του Opole.

Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2004. Ήταν ο εισηγητής για το Έβδομο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και την Καινοτομία, καθώς και για το Ευρωπαϊκό Στρατηγικό Σχέδιο Ενεργειακών Τεχνολογιών. Εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τις εκλογές του 2004 στην Ουκρανία και υποστήριξε την Πορτοκαλί Επανάσταση.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This