Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Σήμερα οι 736 βουλευτές εκλέγουν τον ή την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Απο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), το οποίο κέρδισε και τις ευρωεκλογές, υποψήφιος είναι ο Πολωνός Τζέρζι Μπούζεκ και απο τη Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (ΣΟΕΕΑ) η Σουηδή Έβα-Μπριτ Σβένσον. Το φαβορί φυσικά είναι ο Τζέρζι Μπούζεκ μιας και το ΕΛΚ έχει την πλειοψηφία. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή στις εκλογές του Ιουνίου με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η συντηρητική πολιτική του ΕΛΚ.

Παρ' όλο που αναβλήθηκε η αυριανή επανεκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο (μιας και είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση) μετατέθηκε για τον Οκτώβριο, δεν νομίζω οτι θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Είναι ακόμη νωρίς για να προδικάσουμε την πορεία της νέας ευρωβουλής, αλλά με τις επιλογές που γίνανε κατα το παρελθόν και δεδομένου τη διάθεση του ΕΛΚ πριν τις ευρωεκλογές δεν φαίνεται οτι μπορεί να αλλάξει κάτι.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This