Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009
Σε σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα το απόγευμα στο Δημαρχείο Κοζάνης με θέμα τη δασοπροστασία, παρουσία του δημάρχου και των αρμόδιων αντιδημάρχων καθώς υποδιοικητής της Πυροσβεστικής, η αστυνομία, εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης, όλοι οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων, εκπρόσωποι όλων των εθελοντικών συλλόγων και ομάδων της περιοχής που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στην δασοπυρόσβεση στην οποία συζητήθηκε η καλύτερη οργάνωση φορέων και εθελοντών ενόψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Από τη σύσκεψη αποφασίστηκε δημιουργηθούν πυροφυλάκια (και πιο συγκεκριμένα στον Αη Λιά) καθώς και να υπάρχουν περίπολοι στα αλσύλλια και τους δασικούς χώρους της Κοζάνης από τις εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να μπορέσει να υπάρχει περιφρούρηση επί 24ώρου βάσεως. Ειδικότερα, έχει καταρτιστεί οργανωτικό πρόγραμμα και κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα έχει δώσει τις ομάδες που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν εγκαίρως και να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση φωτιάς.( www.prlogos.gr)

Ήδη ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης "Γέφυρα ζωής" κινητοποιεί τα μέλη του και τα παρακινεί ώστε να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια πυρασφάλειας. Ο καθένας απο μας μπορεί να βοηθήσει. Ενεργοί πολίτες εν δράση λοιπον. Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα το οποίο ευνοεί ολους μας και τόσο μικρότερη η προσπάθεια. Το περιβάλλον χρειάζεται την προστασία μας. Είδαμε με τις φωτιές στην Ηλία τα αποτελέσματα, κρανίου τόπος. Σε μια τόσο περιβαλλοντικα επιβαρυμενη περιοχή σαν την δική μας οπου πνεύμονες πράσινου είναι ελάχιστοι, η δική μας συμμετοχή μαζί με τις αρμόδιες αρχές είναι σημαντική. Εξάλλου πρόκειται για εμας που ζούμε εδώ, για τα παιδιά μας.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This