Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010
Η σημερινή ημέρα, 14 Ιουνίου, καθορίστηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Η μέρα αυτή έχει ως σκοπό την προσέλκυση νέων αιμοδοτών, την εξάλειψη της του φοβου και της προκατάληψης γύρω απο την αιμοδοσία, να ενθαρύννει τους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί αιμοδότες, μιας και 60.000 φιάλες αίμα είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες 1.000.000 ανθρώπων για αίμα κάθε χρόνο. Έτσι στην Ελλαδα χρειάζονται τουλάχιστο 600.000 φιάλες και δυστυχώς μόνο το 40% αυτού καλύπτεται απο εθελοντές αιμοδότες, ενώ το υπόλοιπο 60% ψάχνουν να το βρουν οι συγγενείς αυτού που το έχει ανάγκη την τελευταία στιγμή.

Δίνοντας αίμα χάνουμε 10 λεπτά απο το χρόνο μας. 10 λεπτά για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωη !!

Στην πόλη της Κοζάνης υπάρχει ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών "Γέφυρα Ζωής" ο οποίος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να αυξήσει τους τακτικούς δότες και μπορώ να πω πως μέχρι στιγμής και με τις δυνάμεις που διαθέτει τα πηγαίνει θαυμάσια.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη θεσμοθετήθηκε στις 14 Ιουνίου, από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας το 2005 και θα εορταστεί για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη είναι αφιερωμένη στους Νέους Εθελοντές Αιμοδότες. Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών κάνουν μια προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα της προσφοράς Ζωής στους Νέους μέσα από τις επιτροπές Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών που δημιούργησαν.

Η πράξη της Αιμοδοσίας είναι μοναδική, και οι Εθελοντές Αιμοδότες είναι καθημερινοί αλλά ιδιαίτεροι άνθρωποι, είναι σωτήρες, αυτό το μήνυμα Ανθρωπιάς πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους μας Χρειαζόμαστε κάθε έναν από αυτούς, αλλά χρειαζόμαστε και πολλούς ακόμα ανθρώπους να συντρέξουν για να δώσουν χωρίς κόπο ένα μικρό κομμάτι του χρόνου τους, ένα μικρό κομμάτι του εαυτού τους που το σώμα τους θα αναπληρώσει γρήγορα, αλλά είναι ανεκτίμητο και αναντικατάστατο κομμάτι βοήθειας για τον λήπτη, τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Πολλοί άνθρωποι λένε απλά πως δεν γνωρίζουν τις ανάγκες μας για αίμα. Σκοπός μας είναι να ενωθούμε και να συνεργαστούμε με όποιον χρειάζεται και να κάνουμε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να διαδώσουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα πως κάθε υγιής άνθρωπος μπορεί και πρέπει να γίνει αιμοδότης και να σώζει ζωές. Το σχέδιο δράσης μας αποσκοπεί σε αυτό και είμαστε αισιόδοξοι πως οι ελπίδες και οι προσπάθειές μας δε θα προδοθούν.

Ραντεβού την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010 από το πρωί ως αργά το βράδυ, στο ΚΙΟΣΚΙ ενημέρωσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ στην πλατεία Νίκης, κάτω από το Καμπαναριό.

Η συμβολή και υποστήριξη σας θα βοηθήσει να επιτύχει η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη και να φέρει τον Κόσμο ένα βήμα πιο κοντά στο 100 τις εκατό εθελοντικής αιμοδοσίας.

Γι αυτό σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

* (Ανακοινώσεις, πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων, Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου μας Νικ. Πλακοπίτη 11, Φαξ-τηλ:.2461038177 κινητό: 6977337561- www.seakozanis.gr)

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Τσαουσίδης Θεόδωρος
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This