Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τις κινήσεις του ΟΤΕ εναντίον του ΕΜΠ οπου ζητά να κλείσει το Athens Ιndymedia. Για όσους δεν γνωρίζουν τι γίνεται θα κάνω μια μικρή ανασκόπηση.

Ο ΟΤΕ απέστειλε στις 30/6/2009 εξώδικο στο Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), με το οποίο ζητάει να διακόψει εντός πέντε ημερών την πρόσβαση που έχει αποκτήσει το αντιεξουσιαστικό portal Athens Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών του οργανισμού. Σε διαφορετική περίπτωση ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι θα προβεί στην άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός του - με ό,τι συνεπάγεται το τελευταίο.

Πολλά γράφτηκαν σε διάφορα blogs και έγιναν πολλές συζητήσεις γι αυτο το θέμα. Έτσι εχθές 7/7/2009 έρχεται η απάντηση της ΕΔΕΤ με δελτίο τύπου οπου διευκρινίζει εν ολίγης ότι : Η ευθύνη της ΕΔΕΤ ΑΕ περιορίζεται μέχρι τη φυσική διασύνδεση κάθε ακαδημαϊκού ιδρύματος στο δίκτυο κορμού, και δεν περιλαμβάνει την διαμόρφωση του ψηφιακού περιεχομένου και των δικτυακών υπηρεσιών στο εσωτερικό κάθε ιδρύματος και είναι πρακτικώς και νομικώς ανέφικτη η εμπλοκή της ΕΔΕΤ ΑΕ σε διαδικασία αξιολόγησης του ψηφιακού περιεχομένου για οποιονδήποτε δημόσιο εκπαιδευτικό/ερευνητικό φορέα. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει, υπό προϋποθέσεις, στο οικείο ακαδημαϊκό Ίδρυμα και στις αντίστοιχες δημόσιες Αρχές, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε όλες τις άλλες σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες. Ουσιαστικά λέει στον ΟΤΕ Α.Ε. οτι είναι μόνο στο χέρι του ιδρύματος εαν θα αφήσει να λειτουργεί το Athens Indymedia ή όχι.

Ουσιαστικά η ΕΔΕΤ απαντάει αρνητικά στον ΟΤΕ ο οποίος προσπάθησε να πιέσει οσο περισσότερο μπορούσε ωστε να παρθεί μια γρήγορη απόφαση. Περιμένουμε να δούμε εαν θα υπάρξει κάποια άλλη κίνηση απο την μεριά του ΟΤΕ ή αν το θέμα θα τελειώσει εδώ. Πάντως δεν θα πρέπει να μας αφήνει ανεπηρέαστους οτι λίγο μετά την συζήτηση για την άρση της ανωνυμίας απο τον εισαγγελέα κ. Σαννιδά έρχεται αυτή η πιεστική κίνηση απο τον ΟΤΕ που ουσιαστικά έχει να κάνει με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερες φωνές και περισσότερους ενεργούς πολίτες. Η δημοκρατία δεν φοβάται την ελεύθερη γνώμη και την γνώση αλλα απεναντίας την απαξίωση και την νωθρότητα των πολιτών. Ελευθερία στη διάδοση ιδεών και απόψεων. Ελευθερία στο λόγο...
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλια:

efi είπε...

Πολύ καλό Δημήτρη. Οχι στη λογοκρισία...